Veckobrev V.21

Nu är det inte många skoldagar kvar på detta läsår! Veckan har bjudit på ett härligt väder och med sol och några droppar regn. Under veckans gång har vi gjort massa lärorika saker.

Läsläxan för denna vecka kommer vara på kap 24. Det är näst sista kapitlet i diamantjakten, snart är vi klara med den. Matematikläxan kommer vara i vår matematikbok favorit matematik 2b, s. 22-23. Om man inte arbetat klart med s. 6-7, 10-11 och 14-15 ska man även arbeta färdigt med dessa hemma. Läxorna lämnas in på onsdag nästa vecka då vi är lediga på torsdag och fredag nästa vecka. Favorit matematik 2A får man behålla hemma, man får arbeta med de oarbetade sidorna om man!

Vi har arbetat färdigt med våra faktatexter om djur denna vecka. Så här blev resultatet:

Faktatexter om djur! 😊

Här får ni även se arbetet om våra sinnen som vi arbetat med på NO:n:

Nästa tisdag den 28/5 kommer vi gå till Sätunaparken, vi kommer tillbringa en halv dag ute i naturen. Vi kommer få med oss pastasallad med köttbullar och en festis. Ni behöver lämna in en plastlåda med namn på senast på måndag nästa vecka. Man kan förstärka matsäcken med en smörgås, frukt och något att dricka. Vi hoppas att vädret ser bra ut, som det ser ut nu kommer det vara lite molnigt. Kläder efter väder, ta med keps och solkräm om det är soligt.

I onsdags var det karuselldagen, då fick eleverna se sitt nya klassrum. Eleverna fick även veta att vi kommer få en ny klasskompis efter sommaren, hon heter Solav. Vi kommer ha vårat nya klassrum i samma hall som vi hade i ettan, fast i klassrummet längs bort mot stora entrén. A-spåren på ena längan och B-spår på andra. Vi hoppas att det blir bra för våra elever!

Jessy Nellies mamma har arrangerat så att eleverna kan sälja kakor för att samla ihop pengar till klasskassan. Vi tackar er som varit delaktiga! Man kan lämna in lappar antingen via mail till Jessy eller inlämning av lapp till mig. Rima och jag undrar om klassföräldrarna tänkt anordna någon sommaravslutning-/fest för eleverna innan sommarlovet? Ni kan gärna höra av er om ni bestämt något.

Tisdag 4/6 har vi friidrottsdag (heldag) på Midgårdsvallen. Vi är ute hela dagen så det är viktigt att ha kläder för utevistelse. Ta även med ombyte för gympakläder, vattenflaska och keps.

Skolavslutning 12/6, vi börjar i klassrummet 08.10 (elever och pedagoger), sedan fortsätter vi på scenen med olika uppträdanden kl 09.00 till ca 10.00. Därefter Fikar vi (alla) utomhus (frivilligt) med egen medhavd fikakorg.

Ha en trevlig fredag och en trevlig helg! 🌸

/Maria och Rima

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *