Veckobrev V.20

Från och med fredag kommer det vara uteidrott fram till sommaren! Viktigt att man har med sig gympakläder som passar till vädret, en vattenflaska, handduk, en keps och gympadojor.

Den här veckan har jag varit sjuk måndag-onsdag, då har Rima haft ansvaret för klassen. Jag kommer nästa vecka fortsätta med Skoverkets bedömningsunderlag, både i matematik och svenska . Det går bra för eleverna och de elever som riskerar att inte nå målen kommer jag kontakta allt eftersom. Jag har även lagt ett omdöme för alla ämnen på dexter som ni kan gå in och granska. Om ni har några funderingar gällande omdömena går det bra att maila mig!

Idag har vi fortsatt arbetet med faktatexter om djur, eleverna har fått arbeta i par och skrivit tankekartor om deras djur. Vi kommer arbeta med faktatexter inom svenskan fram mot sommaren.

Läsläxa till nästa vecka är kap 23 och matteläxan kommer vara i matteboken s. 194-195. Det är viktigt att man lämnar in läxorna varje torsdag. Tänk på att svara med hela meningar, dvs börja meningen med storbokstav och avsluta med punkt. Många är väldigt duktiga med detta men vissa behöver träna mer på det!

I måndags hade vi sista danslektionen med Kulturskolan. Vi kommer avsluta v 21 med en uppvisning för årskurs 1 och Raketens 5-åringar (förskolan).

Jag hoppas de flesta kan få till sin ”prenumeration” på bloggen nu. Tidigare blogginlägg från administrationen ska ni följa för att kunna prenumerera. Det är viktigt att ni svarar på det mail som kommer till er mailadress för att prenumerationen ska komma igång. Hör av er om det skulle krångla så kan jag hjälpa till!

Skolan är stängd den 30/5 och 6/6, och 14/6 (planeringsdag) fritids är dock öppet den 31/5 och 7/6. Skolavslutning kommer äga rum den 12/6, mer info om vad som sker på skolavslutningen kommer ni få senare. Fritids undrar om hur många barn som kommer vara på fritids den 12-13/6. Skicka gärna med en lapp om ditt barn kommer vara på fritids. Detta för att köket ska veta hur mycket mat som ska tillagas.

Nästa vecka:
Måndag: Dans uppvisning (tvår och treor).
Onsdag: Karuselldagen 08.30-10.00. Vi kommer få testa att vara treor. Vi kommer möjligtvis få se våra nya lokaler som vi kommer vara i nästa läsår. Uteidrott, ta med kläder efter väder.
Torsdag: Läxorna lämnas in.
Fredag: Uteidrott, ta med kläder efter väder.

//Maria G och Rima H

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *