Veckobrev V.18

Vi arbetar vidare med division i matematik. Vi har påbörjat arbete av faktatexter om djur, och kommer arbeta vidare med dessa nästa vecka. Vi pratar religion på SO’n och nu är det Judendom som vi fokuserar på. Inom NOn pratar vi om våra olika sinnen, vi fokuserar på temat ljus. Vi kommer göra massa spännande experiment nästa vecka. Jag har även börjat med skolverkets bedömningsstöd i både svenska och matematik. Det ger en bra indikation på vad vi ska arbeta med fortsättningsvis och för eleverna blir det en liten väckarklocka vad de behöver träna på lite extra på. Dessa kommer ligga som utgångspunkt för om eleverna klarar målen får år 2.

Matematikläxa för denna vecka kommer vara repetitionssidorna i matematikboken, s. 186-187. Om man inte är klar med sidorna på s 170-171 bör de även göras klart. Boken måste ligga i väskan mån-ons, och lämnas in tillsammans med läsläxan nästa torsdag.

Jag skulle vilja att varje elev tog med sig en behållare tills på måndag nästa vecka, för att plantera sin egen planta. Man kan ta med en liten kruka, en glasburk, ett mjölkpaket funkar även jätte bra. Vi kommer att plantera olika grönsaker så som tomater, paprika, morötter och gräslök.

Nästa vecka simmar vi på onsdag morgon. Vi samlas utanför klassrummet kl. 08.00. Det är viktigt att alla är i tid. Vi börjar simma kl 08.30 tillsammans med idrottsläraren nere i midgårdsbadet. Ta med badkläder, handduk, extra ombyte, vattenflaska och en extra frukt/smörgås. Jag undrar om det finns någon pappa som kan hjälpa oss i killarnas omklädningsrum. Hör av er om du har möjlighet att följa med.

Inbjudan till Sigtunakampen:

Nästa vecka:

Mån: Dans, medtag en kruka, glasburk eller mjölkpaket.
Ons: Simning, vi börjar kl. 08.00.
Torsdag: Läxor lämnas in, kap 21 och sidorna 186-187 i matteboken.
Fredag: Nya läxor skickas hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *