Veckobrev V.17

En kort men väldigt smidig vecka har passerat förbi. Vi har hunnit med att göra många saker! Vi har lärt oss vad delningsdivision och vad innehållsdivision är inom mattematiken. Vi arbetar med sidorna 162-163, 166-167. Om man inte hunnit klart alla sidor kommer man få med sig boken hem på fredag och arbeta färdigt . Vi har under veckan avslutat vårt arbete med fabler, eleverna har tillsammans med sin skrivhäst fått skriva egna fabler. Textens uppbyggnad har fokuserat att man måste ha två karaktärer, en miljö, en händelse och en sensmoral igenom hela fabeln. Nedan kan ni se elevernas collage:

Igår avslutades temat ” hela galaxskolan läser” med ett öppet hus. Många klasser visade upp vad de arbetat med och vad de läst under veckorna som gått. Det fanns även en tipspromenad som många elever och föräldrar gått! Det är så roligt att se att många hade möjligheten att komma och besöka vår skola. Eleverna och vi pedagoger uppskattar det väldigt mycket.


Vi har under veckan varit på en utflykt med naturskolan och fått träffa Martin, Moa, Anna och Arvin. Vi fick lära oss massa saker om människans historia, naturen och mer om stenåldern, jägarstenåldern, bronsåldern mfl. Eleverna fick även skapa egna smycken av älgben och kasta spjut. Vi hade en underbar dag ute på naturskolan. Vi fick massa beröm av alla från naturskolan. Roligt att se att det funkar så bra! 🙂

Lågstadiet kommer få en ny lärare på idrotten redan från den här veckan. Ricky kommer att arbeta kvar på skolan, som resurs för ettorna. Nya idrottsläraren heter Maria T. Eleverna har träffat på Maria ett antal gånger då hon arbetat som vikarie tidigare. Vi kommer gå ut med informationen imorgon för eleverna.

På onsdag är det den 1 maj, vilket betyder att både skola och fritids är stängt. Rima påminner om att man måste lämna in sommarlovslappar, det är fortfarande några som inte har lämnat i dem än.

Nästa vecka:

Tisdag: Städdag! Vi kommer grilla korv till lunch och städa i klassrummet och ute på skolgården.
Onsdag: Idrott
Torsdag: Läxorna lämnas in. (Kap 20 + Division matteläxa)
Fredag: Idrott, Ny läsläxa och matteläxa skickas hem!

Ha en trevlig fredag och en trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *