Veckobrev V.15

Under veckan har vi påbörjat ett arbete med divison i matteboken. Efter påsklovet kommer vi fokusera på divisionen och påbörja arbeta i vår matematikbok favorit 2B. Inom svenskan arbetar vi med temaarbetet om fabler. Vi kommer skapa egna fabler, vilket vi kommer sätta upp på collage med elevernas bilder på. Eleverna är jätte duktiga. Onsdag 24 april avslutas skolans projekt ”Hela Galaxskolan läser” med ett Öppet Hus, där vi visar vad vi arbetat med i projektet. Det kommer även finnas en tipspromenad och fika i matsalen, fikat är elever som bakat och samlar till sin klassresa.

Idag har vi fått besök hos tvåorna av Angelicas vän Hanna…Hon besökte oss från Blåkulla. Vi har under dagen arbetat med ett påskhäfte, då vi fått lära oss mer om varför man firar påsk. Vi har även haft en Kahoot om kristendomen, samt en tipsrunda ute på skolgården. Eleverna fick som belöning lite godis av den snälla påskharen.

Onsdagen den 24 april åker vi till Naturskolan för att deltaga på en Forntidsvandring. Vi kommer vara ute hela dagen, vilket innebär att även om det regnar/är kallt kommer vi vara ute. Eleverna får gärna ta med sig en frukt/smörgås samt vattenflaska som fika på förmiddagen. Lunch serveras. Vi åker med buss 08.15 och beräknar vara tillbaka till 14.00. Viktigt att eleverna är här till 08.00!

Denna vecka har vi med ett informationsbrev från Susana Olsson Casas, chef för barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun. I sitt brev till er berättar hon om hur vi i kommunen nu tar ett gemensamt grepp för att förbättra kommunikationen och samverkan mellan föräldrar och förskola/skola. Målet med det gemensamma arbetet är att skapa ökad trivsel, trygghet och arbetsro för alla på förskolan/skolan, stora som små. Därför kommer de kommunövergripande riktlinjerna kring trygghet och arbetsro tas fram av personal, föräldraråd och ledningsgrupper tillsammans. Läs hela Susanas brev för att få reda på mer om arbetet och varför det är så viktigt att vi gör det tillsammans, för barnens bästa.

Länk till brevet: http://www.anpdm.com/public/Editor4PreviewPublic.anp/Show/41405E46764142584B71424759?ns=444A594573404A5A4576474351467449465943

Nästavecka har vi påsklov och skolan börjar igen tisdag 23 april kl 08.10.

Glad Påsk önskar Maria och Rima. ☺️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *