Veckobrev V. 14

Ta gärna med böcker och byt vid bokbordet som står ute i stora hallen! Bordet kommer stå vid entrén fram till den 24 april då det är avslutning på hela galaxskolan läser.

Nästa vecka på tisdag ska vi iväg och simma på midgårdbadet. Vi samlas utanför vår ytterdörr kl.08.00. Det är viktigt att du är i tid. Ta med simkläder, handduk, ombyte och en vattenflaska. Ni får gärna skicka med extra frukt eller en smörgås den här dagen.

Vi har under veckan arbetat med fabler. Vi har lyssnat på olika fabler och lärt oss fyra nya begrepp (Karaktär, miljö, händelse och sensmoral) som är viktiga för att bygga upp en fabel.

Genomgång av de nya begreppen!

Imorgon kommer vi ha roliga timmen, vi kommer titta på film, fika, läsa med våra faddrar och påskpyssla. Glöm inte att ta med egen fika till imorgon! Vi kommer bjuda på fika om man har glömt.

En ny matteläxa (multiplikation) och läsläxa (kap 19) skickas med hem imorgon. Det är viktigt att ni läser läxan flera gånger hemma för att förstärka er läsning. Eleverna kommer att få läsa läxan för sina faddrar framöver varje fredag.

Kom ihåg till nästa vecka:

Tisdag: Simning på midgårdbadet
Onsdag: Idrott, ta med ombyte
Torsdag: Inlämning av mattläxa och läsläxa (kap 19).
Fredag:Idrott, ta med ombyte. 

Vi önskar er en trevlig fredag och en trevlig helg!

//Maria och Rima

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *