Veckobrev V.13

Vi har haft en väldigt bra vecka med många saker gjort. Det har varit arbetsro och bra stämning över lag under alla lektioner. Eleverna har lyckats samla 13 av 14 stjärnor, vem vet det kanske blir en belöning på måndag! 🙂

Under veckan har vi haft religion med Ann och lärt oss mer om kristendomen. Eleverna har fått diskuterat kring vad religion är och vad det innebär att tro. Vi har under veckan avslutat temaarbetet om rymden med muntliga redovisningar, en kahoot och skapat egna planeter på bilden.

Grupparbete av fantasiplaneter

I matematiken har vi under veckan arbetat på multiplikationstabellerna 2,5 och 10. Eleverna har fått en matteläxa på tabellerna för att öva på dessa. Det är viktigt att ni hemma även arbetar med att öva öva på multiplikationen för att automatisera dessa. På länken nedan kan ni hemma lyssna på multiplikationsånger, för att göra det roligare!

På engelskan har vi arbetat med ”our classroom” och lärt oss vad ”olika saker i klassrummet heter”. På Svenskan har vi arbetat med ”Ng-ljud” under nästa vecka kommer vi påbörja arbetet om fabler. Vi har idag pratat om Earth Hour, glöm inte att släcka alla lampor imorgon kl 20.30-21.30!

Nästa vecka:

Onsdag: Idrott, ta med idrottskläder och handduk.
– Fritids: Skogen, grillning av korv. 13.30-15.30.
Fredag: Idrott, ta med idrottskläder och handduk.
Roliga timmen, medtag egen fika så som bullar och saft.

Eleverna kommer börja påskpyssla på fritids under nästa vecka!

Ha en trevlig fredag och en trevlig helg så ses vi igen på måndag.
// Maria och Rima

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *