Veckobrev V.12

Jag är nu tillbaka efter min sjukskrivning. Vi håller tummarna att jag håller mig frisk! Vi kommer återgå till våra vanliga rutiner med läxor som eleverna inte fått på några veckor då Rima haft ansvaret i klassen. Imorgon får eleverna med sig läxmappen hem med en ny läsläxa (Kap 17) och matteläxa (multiplikationstabell 2). Inom matematiken har vi börjat lära oss multiplikation tabell 2 och kommunikativa lagen. Nästa vecka kommer vi fokusera på tabell 5 och 10. Vissa elever kommer få ta hem och arbeta i matematikboken under helgen för att komma ikapp. Sidorna man ska ha räknat färdigt under veckans gång är s.122-123, 126-127 och 134-135.

På SO:n med Ann har eleverna påbörjat ett nytt temaarbete om religion ”de abrahamitiska religionerna”. Detta är det centrala innehåller som eleverna kommer arbeta med under arbetets gång: ”Några högtider, symboler och berättelser inom kristendom, islam och judendom. Några berättelser ur Bibeln och deras innebörd samt några av de vanligaste psalmerna” (Skolverket,2011). På NO:n med mig börjar temaarbetet om rymden komma till sitt slut. Under veckan har eleverna fått skapa planscher med deras fantasiplaneter och diskuterat i grupp samt övat på att dela med sig av det man lärt sig. Målet med arbetet är att varje elev ska vara aktiv i grupparbetet. Nästa vecka kommer varje grupp redovisa sitt arbete med en muntlig redovisning inför hela klassen. Detta kommer bedömas. Det centrala innehållet som vi fokuserat på är: Jordens, solens och månens rörelser i förhållande till varandra. Månens olika faser. Stjärnbilder och stjärnhimlens utseende vid olika tider på året (Skolverket, 2011). 

Idag har vi även varit på vårvandring med naturskolan. Vi har haft en solig och en väldigt trevlig dag. Vi har fått lära oss massa nya roliga saker om våren och naturen. Till lunch bjöd vi på grillad korv. Nedan får ni se massa härliga bilder:

Nästa vecka startar vi upp ”hela galaxskolan läser”. Under några veckor kommer vi att fokusera lite extra på läsningen och temat fabler. Vi på Galaxskolan vill trycka på vikten av läsning i olika former. Detta innebär att vi kommer att läsa mer än vanligt och arbeta med olika teman i de olika årskurserna. Vi kommer att ha ett bokbytarbord i stora hallen där man kan lämna in böcker som man läst och vill byta ut till en ny. Ta gärna med redan måndag 25/3. På måndag kan man även få ta med sig ett gosedjur och/eller kudde samt en intressant bok eller fler att läsa när det är tyst läsning. Avslutningen på temat är onsdagen den 24/4 kl.15.00-17.00 och då är ni föräldrar välkomna till skolan på utställningar. Mer info kommer.

//Maria G

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *