Veckobrev V.6

Veckan har gått fort med mycket nytt vi har lärt oss. Eleverna har arbetat flitigt och skapat egna stenålderslandsskap i grupp, vilket samarbete!Arbetsområdet från Big bang till Stenåldern börjar lida mot sitt slut. Idag fick de använda sina anteckningar och i par göra ett prov. Resultatet blev bra, de har lyssnat och antecknat på lektionerna! På No:n har vi fått lära oss mer om vårt solsystem och lärt oss mer om planeternas egenskaper. Imorgon kommer vi skriva faktatexter till våra stenålderslandskap. ☺️

Vi ägnar fortfarande mycket tid på matematiken åt uppställningar, den här veckan har vi lärt oss räkna subtraktion med uppställning. På engelskan har vi lärt oss mer om vår ’’family’’. Vi avslutade även arbetet med The game serien och häftet. Nästa vecka börjar vi arbeta i vår nya engelska bok.

Under de två veckor som utvecklingssamtalen är (v. 7-8) kommer eleverna inte ha någon läsläxa i Diamantjakten. De kommer istället har intensivläsning ”en kvart om dagen”. Det innebär att ni kommer få fylla i ett protokoll med vad de läst och hur ni har pratat om texten efteråt. Eleverna ska då läsa minst 15 min varje dag må-fre. Imorgon kommer eleverna låna en bok från biblioteket att ta med hem. Om man vill får man även välja att läsa en bok som man har hemma. Imorgon kommer jag även skicka med bilagor som ni hemma ska förbereda inför de elevledda utvecklingssamtalen. Ni ska hemma göra en självskattning i ämnena svenska, matematik, engelska och bild. Stjärnor och önskan fyller vi som vanligt i under samtalen. Glöm inte dessa häften hemma!

På måndag nästa vecka den 11/2 är studiedag för skolan, fritids är öppet. På onsdag nästa vecka börjar vi med de elevledda utvecklingssamtalen fram till sportlovet. Om du ännu inte bokat en tid bör du göra det så snabbt som möjligt. Länken hittar du i tidigare blogginlägg (det fungerar tyvärr inte från mobiltelefonen).


Vår idrottslärare Marcelo är sjukskriven en längre tid och istället för honom kommer Ricky att ta idrotten tillsvidare. Medtag gärna skridskor även nästa vecka, då vädret är fantastiskt för att ha uteaktiviteter. Som det ser ut nu kommer eleverna ha idrott inomhus, men för säkerhetskull är det bra att ha med skridskor om det skulle bli ändrade planer. Mari HB är även fortsatt sjukskriven, vi hoppas att hon mår bra snart! 🌸

Tisdag 19 februari kommer vi ha simträning på Midgårdsbadet, jag undrar om det finns någon pappa som har möjlighet att hjälpa oss i killarnas omklädningsrum? Hör av er till mig om ni har möjlighet.

Nästa vecka: 

Måndag: Studiedag!
Onsdag: Idrott, ta med skridskor i fall att det blir uteidrott!
Torsdag: Matteläxan lämnas in.
Fredag: Idrott, ta med skridskor ifall att det blir uteidrott!
Ny matteläxa skickas hem.

Ha en fortsatt trevlig kväll och trevlig helg!

Mvh,

Maria och Rima

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *