Veckobrev v.5

Hej till alla elever och föräldrar!

Under veckan har jag lyckats att bli förkyld och har varit hemma måndag-onsdag. Ni har säkert fått höra det av era barn. Rima har tillsammans fått undervisa i klassen tillsammans med vikarien Helene. Eleverna har varit skötsamma och superduktiga.

Under veckan har eleverna fått arbeta med att göra klart deras värdegrundshäfte med deras mål och klassmål. Eleverna har även arbetat med matteboken och övat på problemlösning och uppställning med växling. På eftermiddagarna har vi vår favorit mysstund där vi har påbörjat läsa en ny bok. Just nu läser vi Sune boken. Eleverna tycker att det är otroligt spännande och roligt.

På NO:n har vi påbörjat ett arbete om Rymden med mig och på SO:n arbetar vi med stenåldern med Ann. Ann är läraren i 2b. Vi lär oss massa nya spännande saker. Vi har även under programmering lärt oss vad en loop är för något. Om man vill se om på avsnittet hemma bifogar jag länken nedan:

https://urskola.se/Produkter/196676-Programmera-mera-Vad-ar-en-loop

Jag har mailat ut och lagt upp på bloggen att man kan boka en tid för utvecklingssamtal. Jag vill att ni så snabbt som möjligt går in och bokar in ett samtal då det snart är dags att ha de elevledda utvecklingssamtalen. Fritids ber er fylla i och lämna lappar om sportlovet så snart som möjligt! Rima saknar fortfarande några lappar.

Imorgon på idrotten kommer vi att åka pulka vid Sirusbacken med klass 2b. Ta med pulka, snowboard eller snowracer. En hjälm är ett måste om man ska åka! Vi har några hjälmar att låna ut men inte så många. Ta hjärna med extra kläder och någon extra frukt.

Nästa vecka:

Tisdag: Vi ska bygga stenålderslandskap. Ta med pinnar och stenar om ni hittar några under helgen!
Onsdag: Idrott, ta med skridskor i fall att det blir uteidrott!
Torsdag: Läsläxan lämnas in
Fredag: Idrott, ta med skridskor ifall att det blir uteidrott!
Ny läs- och matteläxa skickas hem 

Önskar er en trevlig helg!

Maria och Rima

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *