Ett gott avslut på veckan

Vilken dag och vilken vecka vi har haft! Fantastiskt roligt att snön har kommit och verkar vara kvar länge! Idag åkte vi till ishallen och åkte skridskor, vi hade en toppen dag. 😊

I veckan har vi pratat och uppdaterat oss om våra klassregler. Samt påbörjat ett arbete kring hur vi själva kan ta eget ansvar. Vi kommer skapa individuella ’’värdegrundshäften” med sina mål, klassrumsreglerna och sin signatur på. Detta för att varje elev ska känna och tycka till för ett gemensamt klassrumsklimat. Dessa häften kommer att visas på elevernas utvecklingssamtal. Vi har påbörjat arbetat med uppställning tillsammans i matematiken. Eleverna har stenkoll på vad ett tiotal och ett ental är för något, detta har vi fått öva på med hjälp av en gemensam lek vi övat på under veckan. I svenskan har vi arbetat med boken språkskrinet och lärt oss mer om substantiv och hur det böjs, (så som bil, bilen, bilar, bilarna). Vi har även påbörjat arbeta med korsord, för att stärka upp elevernas ordförråd. Vilket de tycker är jätte kul.

I tisdags fick vi besöka naturskolan i rävsta! Vilket vi kommer få göra ett flertal gånger under vår- och höstterminen för att lära oss massa nya saker om jorden, planeterna och universum. Förmågorna som eleverna kommer att få arbeta med när vi arbetar med temaarbetet är:

  • använda kunskaper i fysik för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör energi, teknik, miljö och samhälle,
  • genomföra systematiska undersökningar i fysik, och
  • använda fysikens begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara fysikaliska samband i naturen och samhället.

På engelskan fick vi lära oss mer om ’’food”. Vi har kollat på ett avsnitt av the game, lyssnat på engelska låtar och arbetat i vår engelska bok. Jag bifogar en av låtarna nedan om man vill lyssna hemma.

Nästa vecka på torsdag kommer vi tillsammans med 2b gå till sirusbacken och åka pulka. Ditt barn ska ta med sig en pulka, snowboard eller stjärtlapp. En hjälm är ett måste för att åka. Vi kommer åka direkt efter lunchen. Vi räknar med att vara tillbaka på skolan cirka 14.00. Ta gärna med en extra frukt och/eller smörgås.

Nästa vecka, v. 4:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxor lämnas in (Matteläxa och läsläxa kap 12).

Fredag: Nya läxor skickas hem (diamantjakten kap. 13 + matteläxa).

// Maria G 🌸

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *