V. 47

Hej alla föräldrar och elever!

Ännu en vecka har redan gått. Tiden går väldigt fort!

Under veckan som  gått har vi arbetat med massa av olika saker och  på massa olika vis.  Matematik: Eleverna arbetar nu med kapitel två i matteboken, då vi tränar på ental och tiotal i både addition och subtraktion upp till talområdet 100.  Eleverna har under veckans gång fått göra ett matematikprov från skolverket för att mäta deras utveckling samt hur de ligger till  relaterat till kunskapskraven i årskurs två. Provet gick väldigt bra! 

Svenska: Inom svenskan arbetar vi väldigt mycket just nu att läsa, på alla möjliga vis, så som tystläsning, högläsning och läsning i grupp. Samt arbetar vi med att skriva berättelser, finskrivning och berättande texter. Eleverna är super duktiga! De har god fantasi och alla vet nästan vad de vill skriva om. 

NO: På NO:n har eleverna fortsätt arbeta med NTA:lådan balansera och väga och  lärt sig nya begrepp så som ”balans, jämnvikt, tyngdpunkt”.  På SO:n har eleverna fått gå på en tidslinje tillbaka i tiden, de har denna vecka fått lära sig mer om forntiden och istiden. Musik: Vi tränar varje dag på att sjunga två-tre låtar som vi ska sjunga på lucian den 13 december. Eleverna kan nästan alla låtar utantill. Jag skulle gärna vilja att ni hemma påminner att även träna på låtarna hemma. Vill även påminna att du som kan baka ett pepparkakshus till lucia, skicka gärna ett mail till mig. Tänk på att pepparkakshuset kommer säljas och pengarna kommer skänkas till vår fadderskola i Burkina Faso.  Dans: Varje måndag kommer dansläraren Maria från kulturskolan och dansar med eleverna, superkul! Här nedan bifogar jag en video från dansen:

Nästa vecka har eleverna vaccination torsdag den 29/11. Matilda skolsköterskan skickade detta mail till mig.

”Vaccinationen kommer att ges i armen och vi kommer att göra detta under förmiddagen. Vi börjar med 2a från ca 8.30. Vi försöker ta dem som är mest rädda först i klassen så dem inte behöver gå och oroa sig allt för länge.  Är det någon mer förälder som önskar mer info är de bara att dem mailar mig. 

Hälsningar Matilda!”

Nästa vecka:

Måndag: Dans

Onsdag: Idrott

Torsdag: Vaccination, läxor lämnas in.

Fredag: Idrott,  ny läsläxa (kap 8) och matteläxa skickas hem.

//Maria G, Rima H

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *