Bloggen är äntligen igång

Efter ett längre blogg-uppehåll på grund av flytt till ny portal, så är bloggen äntligen igång igen. Nu kommer all information om klassen läggas ut via bloggen igen.

Prenumerationsfunktionen funkar inte för tillfället, men ni får en liten e-post påminnelse av mig tillsvidare när det kommer ett nytt inlägg, så ni inte missar någon information.

Under oktober och november månad har vi haft en helt fantastiskt förbättring och fin arbetsro i klassrummet under nästa alla lektioner.  Eleverna känns trygga och glada. Vi arbetar väldigt mycket med att skapa trygga rutiner och en tydlig struktur över det vi håller på med. Det verkar ge resultat i form av trygga och glada elever.

Mari HB  har varit deltids sjukskriven och kommer vara det fram mot julen som det ser ut nu. Hon har även varit sjuk nu senaste veckan. Vi håller tummarna att hon kommer tillbaka till oss frisk igen!

Under veckan som gått har vi arbetat med massor av saker.

Vi har i svenskan skrivit berättelser med en tydlig inledning och handling. Vi använder oss Ipaden för att skriva berättelser.  ”NE-författarappen använder vi när vi skrvier på Ipadsen.  Idag har vi även genomfört ett läsförståelseprov, då vi fått läsa meningar och välja rätt bild till. Genom detta kan vi se hur eleverna ligger till i läsförståelsen till kunskapskraven i årskurs 2. Vi kommer även innan jul genomföra bedömningstöd i både matematik och svenska. Detta kommer ligga till grund till elevernas omdömen som vi går ut med i slutet av läsåret.

matematiken arbetar vi med vår nya matematikbok ”favorit matematik 2A”. Vi arbetar nu med tiotal och ental.  Vi har också arbetat med problemlösning som vi tillsammans löst på tavlan.

På SO:n med Ann får eleverna lära sig mer om Big bang och forntiden. På NO:n med mig har eleverna fått arbeta med temaarbetet balansera och väga, de vi har lärt oss mer om bgreppen ”tyngdpunkt”, ”stödyta”, ”mittpunkt” mfl.

Under veckan har det varit internationella barnboksveckan. Det har uppmärksammats! Här ser ni bilder från i tisdags när eleverna hade mysläsning:

  

Nästa vecka:

Måndag: Dans

Onsdag:  Idrott

Torsdag: läxmappen lämnas in.

Fredag:  Idrott, läxmappen kommer hem med ny läxa!

//Maria, Rima

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *