V. 39

Hej!

Utvecklingssamtalen närmar sig. Vi kommer ha samtalen v. 41-42. Samtalen kommer ske under dagtid. Ett dokument för bokning av utvecklingssamtal har skickats ut via mail. In och boka så snabbt ni kan!

Vi har fortsatt vårat arbete med meningar. Eleverna har fått en arbetsbok som heter Språkskrinet. Vi pratar om vikten av att göra sitt bästa. Jag kommer vara noggrann men hur eleverna använder stor bokstav, punkt och små bokstäver. Det är lika viktigt att läxarbetet blir gjort på samma sätt.

I matematiken arbetar vi med sambandet med addition och subtraktion. Vi har börjat arbeta med mattegrupper, där hälften av klassen har fått sin mattebok digitalt på sin Ipad. Detta anser vi är viktigt då fokus i matten inte är formning av siffror utan inlärning är huvudfokus.

På SO:n har vi börjat projektet ”Gissa landet? Där eleverna fått lära sig om våra världsdelar/kontinenter. Vi har tillsammans på tavlan haft en introduktion då vi gemensamt tittat på olika flaggor och kategoriserat ut dessa på rätt världsdel. Vi kommer så småningom arbeta i grupp, där vi kommer fokusera på att undersöka landet.

I onsdags var jag på utbildning (NTA-utbildning som kommer vara en del av våra NO-lektioner), då fick Rima och vikarien Ricky ta hand om klassen! Klassen gick till skogen och hittade massa höstblad mfl. som vi använde till vår bildlektion. Eleverna fick använda sig av kolkritor sina löv och ett vitt och ett svart papper för att skapa sina egna tavlor. Eleverna har även fått skapat sina egna löv, dessa hänger i klassrumsfönstret som höstdekoration. Här kan ni se bilder på elevernas mästervärk:

Idag fick eleverna med sig sin läxmapp hem. I mappen finns deras nya läsebok, läsläxa och en matematikläxa. En ny läsläxa skickas hem varje fredag och ska tillbaka till skolan nästkommande torsdag. Matematikläxan skickas hem varje torsdag och ska tillbaka nästkommande torsdag. Det är läxa i kapitel 1 i boken tills på torsdag den 27 september. 

Nästa vecka är det studiedagar måndag och tisdag. Onsdag-fredag är det vanliga skoldagar. Mari har under denna vecka varit sjuk. Hon kommer förhoppningsvis tillbaka nästa vecka.

Ha en fortsatt trevlig fredag och en trevlig helg! Så ses vi på måndag igen!

/Maria G, Rima

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *