V. 36

Ännu en vecka är förbi!

Jag hoppas att de som inte var på föräldramötet har fått ett schema och informationsfoldern, om inte, hör av er till mig. Jag har skicka ett mail med minnesanteckningarna som Thomas (Edvins pappa) förde under mötet.

Läxan ett par veckor framöver kommer fokusera på vår värdegrund. Senare kommer läsläxan och matematikläxan delas ut på fredagar. Matematikläxan skall lämnas in på nästkommande tisdag och läsläxan på torsdagen. Nästa vecka handlar läxan att ”Bry sig om”. Den kommer skickas hem med eleverna imorgon. Lämnas in nästa torsdag.

I skolan fokuserar vi just nu på läsförståelse i svenskan samt skrivning av bokrecensioner skriva med ”hela” meningar. Eleverna har även under denna vecka fått en ny svenskabok ”språkskrinet”.  I matematiken arbetar vi med subtraktion med tiotalsövergång, stoppsidan är s.109. Idag under SO- lektionen introducerade vi världsdelarna/kontinenterna med hjälp av appen ”Google Earth”. Eleverna fick även besöka sina hemländer med hjälp av appen. På detta vis lärde vi känna varandra lite bättre. På engelskan arbetar vi just nu med ”The Numbers”.

Här en bild tagen ifrån appen Google Earth, när vi utforskar Europa:

I onsdags så hade sexorna anordnat en toppendag med massa aktiviteter vid steningebadet. Tvåorna fick sällskap av sina faddrar i år 5. Här kommer några bilder:

Nästa vecka, onsdag 12/9 har vi vår årliga ”Burkina Faso-jogg” Vilket innebär att eleverna inte har någon idrott denna dag. Det är frivilligt att lämna en ”springpeng” som oavkortat går till vår vänskola.

/ Maria, Mari HB, Rima

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *